leanpay-limit
rightBorder
Konfigurator
Vsi oddelki
(+386) 01 429 3333 / Prodaja
(+386) 064 273 405 / Servis
Lokacija trgovine Ljubljana
Iskalnik:

Splošni pogoji


Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in s Splošno uredbo o varovanju podatkov (GDPR). Ti pogoji predpisujejo pravila v zvezi z uporabo spletnega portala www.funtech.si. 

Lastnik in upravljalec www.funtech.si (v nadaljevanju Spletna trgovina Funtech.si) je podjetje F.U.N.T.E.C.H d.o.o. (v nadaljevanju tudi prodajalec/upravitelj), Dunajska cesta 190, 1000 Ljubljana, matična številka: 1997092000, ID za DDV: SI66230802, ki ima dolgoletno tradicijo na področju prodaje računalniške opreme in zabavne elektronike.


Pred vsakokratno uporabo Spletne trgovine funtech.si mora obiskovalec oz. uporabnik pazljivo prebrati navedene splošne pogoje in morebitne posodobitve. Predpostavlja se, da se uporabnik z uporabo te spletne strani in z oddajo naročila s trenutnimi splošnimi pogoji strinja. V primeru, da se s pogoji ne strinja, uporabnika prosimo, da spletno stran zapusti.


Opredelitev pojmov


    * prodajalec/upravitelj je podjetje F.U.N.T.E.C.H d.o.o., Dunajska cesta 190, Ljubljana
    * kupec je registriran uporabnik, ki je opravil nakup v Spletni trgovini funtech.si
    * obiskovalec Spletne trgovine funtech.si je neregistriran uporabnik, ki si izdelke v Spletni trgovini funtech.si ogleduje
    * Spletna trgovina funtech.si je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov


Registracija uporabnika

Vsak obiskovalec Spletne trgovine funtech.si si lahko ogleduje izdelke in cene brez registracije. Za možnost nakupa je potrebna registracija, ki je brezplačna in ne obvezuje uporabnika k nakupu.

Vsak registriran uporabnik z registracijo pridobi svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja oz. organizacije. Geslo je zaupno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan posredovati verodostojne podatke ter varovati svoje uporabniško ime in geslo tako, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oz. oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba oz. samostojni podjetnik, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

F.U.N.T.E.C.H d.o.o. in fizične osebe medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.
F.U.N.T.E.C.H d.o.o. in pravne ter fizične osebe oz. samostojni podjetnik, ki opravljajo pridobitno dejavnost, medsebojne obveznosti urejajo s pogodbo v pisni obliki oz. sprejemom splošnih pogojev. V primerih, ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu.


Postopek nakupa

1. NAROČILO ODDANO: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Od tega trenutka dalje ima kupec možnost v roku ene ure preklicati naročilo. V primeru, da naročila v roku ene ure kupec ne prekliče, se šteje, da je prodajna pogodba sklenjena. S klikom na potrditev naročila potrjujete, da se strinjate s plačilom izdelka ali storitve in sprejmete obveznost plačila naročila. 


2. NAROČILO V OBDELAVI: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v čakalno vrsto za obdelavo. Obdelava naročil se vrši ob delovnikih v delovnem času podjetja F.U.N.T.E.C.H d.o.o.. Kupcu so na spletni strani prodajalca vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila v razdelku Moj profil. Prodajalec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. 


3. NAROČILO ZAKLJUČENO: Prodajalec blago pripravi za osebni prevzem ali odpošlje, če gre za dostavo z dostavno službo. Ko naročilo dobi status ZAKLJUČENO, kupec prejme po elektronski pošti obvestilo, da je naročilo zaključeno. 

 

 

Izvedba ali preklic naročila

Prodajalec bo z aktivnostmi potrebnimi za izvedbo prejetih naročil pričel v najkrajšem možnem času. O prejemu vašega naročila vas bomo obvestili s sporočilom na vaš elektronski naslov.
Prodajalec lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne. V tem primeru kupec prejme na elektronski naslov sporočilo, da naročilo NI SPREJETO z razlogom zavrnitve.

Kupec lahko naročilo prekliče v roku 1 ure od oddaje naročila v razdelku Moj profil/pretekli nakupi. Ob tem prejme sporočilo na elektronski naslov, da je NAROČILO PREKLICANO.

Naročene artikle (ne glede na način prevzema) je kupec/naročnik dolžan prevzeti v 8. dneh od prejema elektronskega obvestila o zaključenem naročilu, v nasprotnem primeru se kupcu/naročniku zaračuna pogodbena kazen, ker se neprevzem naročenih artiklov šteje za nenapovedan enostranski odstop od nakupa (pogodbe). Prav tako se pogodbena kazen zaračuna v primeru, da je naročilo stornirano prepozno (ko so naročeni artikli že pripravljeni za prevzem kupca ali odposlani).
Višina pogodbene kazni za neprevzem naročenih artiklov oziroma prepozno stornirano naročilo znaša najmanj 10% vrednosti naročila oz. najmanj 30€.

Artiklov po naročilu (dobavni rok 3-10 dni) od tujih dobaviteljev ne moremo preklicati, saj je strošek dostav že nastal. Za možnosti preklica naročil pod posebnimi pogoji se prosimo obrnite na prodaja@funtech.siCene in DDV

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike Spletne trgovine funtech.si. Registracija je brezplačna in brez obveznosti, uporabniku namreč ponuja samo dodatne ugodnosti. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Redna cena je cena za neregistrirane uporabnike, ki želijo opraviti nakup v naši poslovalnici in se ne želijo registrirati v Spletno trgovino funtech.si.

Vse cene vsebujejo 22% DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Spletna trgovina funtech.si si prizadeva, da so objavljeni podatki točni, se pa lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa. Spletna trgovina funtech.si izdelka stranki ne bo prodala po ceni, ki bi bila škodljiva za prodajalca.


Dobavni roki in artikli s posebnimi pogoji nakupa


Možnost nakupa artiklov v Spletni trgovini funtech.si je razdeljena na dve skupini:

-                    končni kupci (fizične osebe)

-                    pravne osebe (podjetja)

Končni kupci lahko kupujejo vse artikle, ki se jim ob registraciji z njihovim uporabniškim imenom in geslom prikažejo z gumbom KUPI v živo oranžni barvi. Artikli, ki imajo ob sebi obledelo različico gumba "KUPI" so namenjeni izključno prodaji pravnim osebam (podjetjem) ali fizičnim osebam (potrošnikom), katerim je možnost naročila artikla omogočena po predhodnem dogovoru z našim osebjem. Ob navedenih artiklih se prikaže gumb "KUPI" v živo oranžni barvi, kar omogoči dodajanje artikla v košarico, šele ob registraciji v Spletno trgovino funtech.si z vpisanimi podatki pravne osebe. Fizični osebi (potrošniku) pa naš komercialist ročno izdela in pošlje ponudbo za željeni izdelek.

Dobavni roki:

-               Dobava 1-2 dni (običajno 1 dan): 

 Pomeni, da bo blago izdobavljeno v tem roku pri osebnem prevzemu. Če je način plačila "po predračunu", rok začne teči po prejemu plačila po veljavni ponudbi na naš TRR. Pri dostavi prek dostavne službe je ta rok ustrezno podaljšan glede na dostavne pogoje dostavne službe od 1-3 dni.

-                    Dobava 3-10 dni:

Pomeni, da bo blago izdobavljeno v tem roku, ki začne teči od prejema nakazila na TRR. Pri artiklih, ki imajo tak dobavni rok, je plačilo možno samo "po predračunu".

-                    Vsi artikli, ki imajo status gumba OBVESTI ME":

Pomeni, da artikla trenutno ni mogoče izdobaviti. Pri takšnih artiklih je aktivirana funkcija "OBVESTI ME", ki prijavljenemu uporabniku omogoča vklop obveščanja na e-mail o ponovni dobavljivosti artikla.

Za vse zgoraj navedene dobavne roke pri spletnem naročilu velja, da je blago pripravljeno za prevzem oz. odposlano, ko na elektronsko pošto prejmete obvestilo, da je naročilo ZAKLJUČENO.

Vsi navedeni dobavni roki so izraženi v delovnih dnevih.

Dostava


Blago dostavljamo samo znotraj območja Republike Slovenije. Za kupce iz držav članic EU je možen samo osebni prevzem (izključno po predhodnem dogovoru pošiljamo blago tudi v ostale države članic EU v okviru zmožnosti dostavnih služb).


Načini plačila


V Spletni trgovini funtech.si so omogočeni naslednji načini plačila:

OSEBNI PREVZEM NA SEDEŽU PODJETJA, Dunajska 190, Ljubljana
 • z nakazilom na račun upravitelja Spletne trgovine funtech.si – F.U.N.T.E.C.H d.o.o. (po ponudbi / predračunu) (velja Spletna cena s celotnim popustom),- prevzem blaga ni možen, dokler nakazilo ni vidno na našem TRR-ju. 
 • z LEANPAY obročnim odplačevanjem (velja Spletna cena s celotnim popustom),
 • z gotovino ob prevzemu (2 odstotni točki nižji popust kot pri Spletni ceni*),
 • FLIK ob prevzemu (2 odstotni točki nižji popust kot pri Spletni ceni*),
 • s plačilno kartico (Activa, BA, Maestro, Karanta, Mastercard, Visa, Visa Electron, Diners, VPay, JCB, UnionPay) (2 odstotni točki nižji popust kot pri Spletni ceni*),
 • plačilo PREKO SPLETA - plačilo s plačilnimi karticami preko spleta. (1 odstotna točka nižji popust kot pri Spletni ceni*),
 • s kriptovalutami /Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum   (plačilo s kriptovaluto prek posrednika Bitpay) (2 odstotni točki nižji popust kot pri Spletni ceni*, minimalni znesek naročila 1.500,00€, za manjše zneske se obrnite na prodaja@funtech.si ). Plačilo je možno prek elektronske pošte, tako da s kriptodenarnico skenirate generirano QR kodo, ki jo omogoča posrednik Bitpay. Vračilo sredstev v primeru odstopa od pogodbe se izvrši v pogodbeni vrednosti v EUR na TRR.


DOSTAVA Z DOSTAVNO SLUŽBO

 • z nakazilom na račun upravitelja Spletne trgovine funtech.si – F.U.N.T.E.C.H d.o.o. (po ponudbi / predračunu) (velja Spletna cena),
 • z LEANPAY obročnim odplačevanjem (velja Spletna cena s celotnim popustom)
 • FLIK (2 odstotni točki nižji popust kot pri Spletni ceni*),
 • plačilo PREKO SPLETA - plačilo s plačilnimi karticami preko spleta. (1 odstotna točka nižji popust kot pri Spletni ceni*),
 • plačilo po povzetju - z gotovino ob dostavi dostavne službe (2 odstotni točki nižji popust kot pri Spletni ceni**, Strošek dostave s povzetjem znaša 3,90 EUR (dostava) + 2,00 EUR (povzetje).***). Plačilo po povzetju je možno do zneska 500 EUR.


*Pri plačilu s plačilno, kreditno kartico ali Bitcoini je popust nižji kot pri Spletni ceni zaradi stroška izvedbe transakcije pri kartičnem poslovanju.
**Pri plačilu po povzetju je popust nižji kot pri Spletni ceni zaradi zamika prejema kupnine.
***Pri plačilu po povzetju je strošek za opravljeno storitev plačila po povzetju 2,00EUR.
Sklepanje in arhiviranje pogodbe

Prodajna pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

Arhiviranje pogodbe:
Sklenjene pogodbe se v elektronski in pisni obliki arhivirajo na sedežu podjetja F.U.N.T.E.C.H d.o.o. v Ljubljani, Dunajska cesta 190.

Kupec lahko kopijo pogodbe pridobi z zahtevo, ki jo po elektronski pošti pošlje na naslov: info@funtech.si. Navesti mora znesek nakupa, datum nakupa in po možnosti izdelke, ki se nanašajo na predmetni račun.


Vračilo blaga

Fizične osebe (potrošniki) lahko v 14 dneh od nakupa pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, odstopijo od pogodbe in izdelke vrnejo na sedež upravitelja F.U.N.T.E.C.H d.o.o.. Prodajalca o tej želji pravilno pisno obvestijo najkasneje v roku 14 dni po prejemu blaga. V slednjem primeru mora kupec najkasneje v naslednjih 14 dneh blago nepoškodovano tudi vrniti na naslov prodajalca. Podjetje F.U.N.T.E.C.H d.o.o. ni dolžno sprejeti odkupninskih pošiljk. Morebitne stroške vračila krije kupec.
Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti ali delovanje blaga. Garancijske nalepke oz. pečati ne smejo biti odstranjeni.

Priložena mora biti kopija računa.

Kupec naročenega blaga pod navedenimi pogoji ne more vrniti v naslednjih primerih:

· pri avdio in video posnetkih ter računalniških programih, če je kupec že odprl varnostni pečat ali odstranil ali poškodoval originalno embalažo oz. je že uporabil aktivacijsko kodo za uporabo programa.
· če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam.
· če gre za potrošni material (npr. uporabljen CD medij, kartuše, tonerji in drugi potrošni material).Kupnino bo prodajalec v roku 14 dni vrnil na račun kupca (le ta mora biti ob vračilu naveden). Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga ter v primeru, da so izdelki rabljeni, poškodovani, brez originalne embalaže ali s poškodovano originalno embalažo, tudi ustrezna odškodnina, katera bo z zapisnikom ocenjena ob vračilu blaga.

Odškodnina za znižano vrednost izdelka:
- zaradi vidne uporabe znaša najmanj 10% vrednosti kupnine, oziroma več, v kolikor gre za okvare, odrgnine ali druge na izdelku vidne posledice uporabe.
- v primeru, da je embalaža odprta in ponovno zalepljena, znaša najmanj 8,00 EUR za manjše izdelke, oziroma 15,00 EUR za tiskalnike, notesnike in ostale podobne ali večje izdelke.
- v primeru, da je embalaža poškodovana ali nepopolna, znaša najmanj 12,00 EUR za manjše izdelke, oziroma 20,00 EUR za tiskalnike, notesnike in ostale podobne ali večje izdelke.
- pri tiskalnikih znižano vrednost predstavlja tudi celoten strošek zamenjave črnila, tonerja, traku in podobno, v kolikor so bili vzeti iz originalne embalaže ali nameščeni v tiskalnik.
- pri notesnikih in računalnikih znižano vrednost izdelka predstavlja tudi povrnitev v prvotno stanje: brisanje ustvarjenih datotek in nalaganje operacijskega sistema in druge programske opreme, ki je bila prednaložena s strani kupca.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba oz. samostojni podjetnik, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo določila tega poglavja ne veljajo. Zahtevke za vračilo blaga bo prodajalec v teh primerih obravnaval individualno in pri tem v največji možni meri upošteval vse razloge in okoliščine ter možnosti, ki jih omogočajo dobavitelji.


Garancija in pooblaščeni servisi

Izdelek ima garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Nekateri artikli v naši ponudbi nimajo garancije (npr. potrošni material, programska oprema).

Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Če izdelek ima priložen garancijski list, lahko garancijo uveljavljate neposredno pri garantu ali pri pooblaščenih servisih, ki so navedeni na garancijskem listu. Garancija se uveljavlja v skladu z zakonom in pod pogoji, ki so navedeni na garancijskem listu. Nepotrjen garancijski list še ne pomeni, da se izdelek ne more reklamirati pri garantu ali pooblščenem serviserju, saj v tem primeru skladno z 18. členom Zakona o varstvu potrošnikov ni potrebno, da garancijski list prodajalec posebej potrdi.

Garant oz. pooblaščen serviser je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 30 dneh od prejema blaga. Rok za opravljanje garancijskega popravila se lahko podaljša za do 15 dni, vendar mora proizvajalec oz. pooblaščen serviser še pred iztekom prvotnega roka stranko obvestiti o podaljšanju in podati razlog. V nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Pri uveljavljanju pravic iz naslova garancije pri garantu ali na pooblaščenih servisih se upošteva, da garancija praviloma ne velja za: potrošni material, baterije, Ni-Cd, NiMH akumulatorje, žarnice, programsko opremo, diskete, video in avdio kasete, varovalke, elektronske komponente in podobno.

Če izdelek nima priloženega garancijskega lista (komponente, ki morajo biti strokovno vgrajene in se ne morejo samostojno uporabljati, ampak so sestavni del naprave), velja račun kot garancija, ki se uveljavlja pri podjetju F.U.N.T.E.C.H d.o.o..

Če artikel vračate v garancijo, je zaželeno, da se ga dostavi oz. pošlje v originalni embalaži, obvezno pa je potrebno priložiti vse predmete nakupa (priključni kabli ipd.) in navesti vzrok vračila oz. opis napake. Pred pošiljanjem izdelkov v servis v garancijskem obdobju po pošti je obvezen predhoden dogovor na kontaktni e-mail servis@funtech.si, z namenom učinkovitejšega reševanja reklamacijskega postopka. Podjetje F.U.N.T.E.C.H d.o.o. ni dolžno sprejeti odkupninskih pošiljk.

 

Podjetje F.U.N.T.E.C.H d.o.o. ne odgovarja za morebitne fizične poškodbe, ki bi nastale pri dostavi artiklov v servis ali iz servisa.


Več o garanciji si lahko preberete tukaj.


Stvarne napake (Za izdelke, ki jih je potrošnik kupil do vključno 25. 1. 2023)

Stvarne napake so v praksi zelo redke. Kupec ima možnost prijaviti in uveljavljati svoje pravice, če meni, da kupljeni izdelki ob nakupu niso imeli lastnosti, ki so potrebne za njihovo normalno rabo ali promet in v drugih primerih, ki jih kot stvarne napake določa Zakon o varstvu potrošnikov, in Spletno trgovino funtech.si o tem pravilno ter v zakonskem roku obvesti.


V tem primeru lahko kupec zahteva:

- odpravo napake oz. popravilo

- zamenjavo blaga z novim, brezhibnim

- znižanjem kupnine sorazmerno z napako

- vračilo celotne kupnine


V primerih, ko prijavljena napaka ni sporna, prodajalec zahtevi ugodi v roku osmih dni. V nasprotnem primeru prodajalec v roku osmih dni po prevzemu izdelka na sedežu upravitelja F.U.N.T.E.C.H d.o.o., Dunajska cesta 190, Ljubljana, pisno obvesti kupca, da je napaka sporna. Če je prijavljena stvarna napaka na izdelku sporna, se kupcu po zaključku postopka izdelek vrne v enakem stanju, kot je bil prevzet. Rok za odpravo napake oziroma ugoditvi zahtevka stranke je 45 dni.

 

 

Neskladnost blaga (Za izdelke, ki jih je potrošnik kupil po 26. 1. 2023)

 

Artikel pri katerem želite uveljavljati neskladnosti blaga lahko v poslovalnico F.U.N.T.E.C.H d.o.o. dostavite osebno ali pa pošljete po pošti. Prodajalec odgovarja za neskladnosti, ki jih je imelo blago v času dobave.

Prodajalec ne jamči za skladnost blaga, ki je posledica neizpolnjevanja objektivnih zahtev za skladnost blaga, če je potrošnika ob sklenitvi prodajne pogodbe o odstopanju posebej obvestil ter je potrošnik ob sklenitvi prodajne pogodbe izrecno in ločeno sprejel to odstopanje.

Če je namestitev sestavni del prodajne pogodbe in jo izvede ali je zanjo odgovoren prodajalec, se kakršna koli neskladnost, ki je posledica nepravilne namestitve blaga, šteje za neskladnost blaga. Prav tako je prodajalec odgovoren za neskladnost blaga, če potrošnik blago, ki ga mora namestiti sam, nepravilno namesti zaradi pomanjkljivih navodil za namestitev, ki jih je zagotovil prodajalec.

Prodajalec odgovarja za vsako neskladnost blaga, ki se pokaže v dveh letih od dobave blaga (prvo leto je dokazno breme na prodajalcu, drugo leto je dokazno breme na kupcu). Če je predmet prodajne pogodbe rabljeno blago, se lahko prodajalec in potrošnik dogovorita za krajši rok odgovornosti prodajalca, vendar ne krajši kot eno leto. Potrošnik (fizična oseba) lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti, če o neskladnosti obvesti prodajalca v dveh mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena.

Če je obstoj neskladnosti blaga sporen, prodajalec o tem pisno obvesti potrošnika v osmih dneh od prejema zahtevka.

Potrošnik lahko za vzpostavitev skladnosti blaga najprej zahteva popravilo blaga ali zamenjavo blaga z novim, brezhibnim (razen če je to nemogoče ali če določen zahtevek za prodajalca predstavlja nesorazmerne stroške v primerjavi z drugim). Prodajalec ima za ugoditev zahtevka rok 30 dni (izjemoma se lahko rok podaljša za do 15 dni). V kolikor prodajalec zahtevku v navedenem roku ni ugodil ima potrošnik možnost zahtevati znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstop od pogodbe in vračilo celotne kupnine.

Če se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od prejema blaga, vrstni red zahtevkov ne velja, ampak lahko potrošnik že takoj odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneskaDostopnost informacij


Spletna trgovina funtech.si se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

    * identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
    * kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
    * bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
    * dostopnost izdelkov
    * pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
    * vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
    * način plačila in dostave
    * časovno veljavnost ponudbe
    * rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
    * pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupciVarovanje osebnih podatkov


Upravitelj spletnega mesta www.funtech.si, podjetje F.U.N.T.E.C.H d.o.o., je v skladu Splošno uredbo o varovanju podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov  zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov in se zavezuje k trajnemu varovanju le-teh.


Zbiranje osebnih podatkov v spletni trgovini

Med brskanjem po straneh spletne trgovine vaših osebnih podatkov ne zbiramo. Za dostop do storitev spletne trgovine (nakup) nam posredujete osebne podatke, ki jih vpišete ob registraciji v spletni trgovini.

Ko postanete registrirani uporabnik Spletne trgovine funtech.si, nam posredujete osebne podatke:

 • ime in priimek, naslov e-pošte, naslov stalnega bivališča, telefonsko številko, drugi naslovi za dostavo.

Če želite uporabljati spletno trgovino kot pravna oseba, zbiramo tudi podatke, ki se nanašajo na pravno osebo:

 • naziv pravne osebe,
 • naslov pravne osebe,
 • identifikacijsko številko za DDV, ali je zavezanec za DDV, matično številko pravne osebe.

Po prijavi v spletno trgovino zbiramo podatke o vaši uporabi spletnih storitev (pretekli nakupi, seznam želja).
Podatkov, ki jih Zakon o varstvu osebnih podatkov definira kot občutljive, ne zbiramo.
Ob obisku spletne trgovine se na vašem računalniku namestijo piškotki (cookies); to so podatkovni elementi, ki vsebujejo podatke o obiskani strani in uporabniku. Podatki o uporabniku so tisti, ki ste jih sami vpisali. Piškotki omogočijo hitrejši dostop našega spletnega mesta, lahko pa jih kadarkoli izbrišete.

S potrditvijo vnesenih osebnih podatkov dovoljujete, da F.U.N.T.E.C.H d.o.o.. zbrane podatke obdeluje v svojih zbirkah in jih uporablja za naslednje namene:

 • izpolnjevanje pogodbenih obveznosti;
 • statistične obdelave;
 • segmentacijo strank in analize nakupnega obnašanja,
 • obveščanje strank o morebitnih napakah, popravkih in spremembah pri izdelkih in storitvah;
 • za izvedbo akcij neposrednega trženja: pošiljanje ponudb, promocijskega gradiva F.U.N.T.E.C.H d.o.o.;

F.U.N.T.E.C.H d.o.o. ne bo posredoval ali prodal vaših osebnih podatkov tretjim osebam. Uporabljali jih bomo za izvedbo nakupov in drugo potrebno komunikacijo ter pošiljanje informativnega gradiva.


Namen obdelave

S potrditvijo vnesenih osebnih podatkov dovoljujete, da F.U.N.T.E.C.H d.o.o.. zbrane podatke obdeluje v svojih zbirkah in jih uporablja za naslednje namene:

 • izpolnjevanje pogodbenih obveznosti;
 • statistične obdelave;
 • segmentacijo strank in analize nakupnega obnašanja,
 • obveščanje strank o morebitnih napakah, popravkih in spremembah pri izdelkih in storitvah;


Način uporabe e-poštnega naslova


V tem obvestilu o varstvu osebnih podatkov vas obveščamo o obdelavi vaših osebnih podatkov v okviru prejemanja naših e-novic s področja promocij računalniške opreme in zabavne tehnologije.


Družba F.U.N.T.E.C.H d.o.o.s sedežem v Ljubljanina Dunajski cesti 190, matična številka 1997092000,davčnštevilkaSI66230802 (v nadaljevanju: »Spletna trgovina funtech.si«) ima dolgoletno tradicijo na področju prodaje računalniške opreme in zabavne elektronike. Vsem kupcem želi omogočiti možnost prejemanja elektronskih obvestil po e-pošti o ugodnostih, novostih in promocijah v Spletni trgovini funtech.si.


Če želite prejemati naša elektronska obvestila, nam morate prostovoljno posredovati vaš e-poštni naslov in v okvirčku za prejemanje elektronskih obvestil v vašem profilu za registracijo v Spletno trgovino funtech.si označiti (obkljukati kljukico) »Prijava na e-novice«.


Z obkljukanjem te privolitve registrirani uporabnik soglaša z uporabo njegovega elektronskega poštnega naslova, kar mu omogoča prejemanje elektronskih obvestil po e-pošti o ugodnostih, novostih in promocijah v Spletni trgovini funtech.si.


Tudi po opravljeni aktivaciji e-poštnega naslova lahko uporabnik kadarkoli zahteva, da F.U.N.T.E.C.H d.o.o. zbriše njegov e-poštni naslov iz evidence. Način odjave je opisan v vsakem reklamnem sporočilu, ki ga pošljemo na vaš elektronski naslov. S seznama prejemnikov obvestil se lahko odjavite s spremembo nastavitev na strani Moj profil/Moji podatki.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 in sicer tako, Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih s geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina ideo.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vaše izbire za njihovo nameravano rabo. Vaše podatke lahko posredujemo zgolj našim dobaviteljem in logistični/dostavni službi za namen izvršitve vašega naročila. Posredovane podatke omenjeni partnerji varujejo in ne hranijo na zalogo, ter jih ne uporabljajo za druge namene.
Izbiro članstva v naši mailing listi omogočamo v obrazcu za registracijo na vstopni strani spletne trgovine funtech.si 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.


Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih s geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina funtech.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vaše izbire za njihovo nameravano rabo. Vaše podatke lahko posredujemo zgolj našim dobaviteljem in logistični/dostavni službi za namen izvršitve vašega naročila. 


Komunikacija z uporabnikom

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 


Značilnosti reklamnih elektronskih sporočil: 

- vsa reklamna sporočila so jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila

- pošiljatelj sporočila je jasno razviden 

- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, so označene kot takšne. Prav tako so jasno določeni pogoji udeležbe v njih. 

- željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil spoštujemo


Izbris podatkov registriranega uporabnika v spletni trgovini funtech.si je na zahtevo uporabnika možen na izrecno zahtevo uporabnika, razen če  hrambo podatkov določa ali zahteva drug zakon, v okviru katerega deluje gospodarski subjekt F.U.N.T.E.C.H d.o.o..

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina funtech.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V tem primeru bo upravitelj kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Čeprav se Spletna trgovina funtech.si trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.


Vračila, pritožbe in spori


V podjetju F.U.N.T.E.C.H d.o.o. spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh se trudimo izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se pošlje pisno na sedež podjetja, F.U.N.T.E.C.H d.o.o., Dunajska cesta  190, 1000 Ljubljana, ali na elektronski naslov info@funtech.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. 

 

V podjetju F.U.N.T.E.C.H d.o.o. bomo v najkrajšem možnem času potrdili prejem pritožbe in jo obravnavali v roku 8 (osmih) dni od njenega prejema. Po svojih najboljših močeh si bomo prizadevali, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno sodišče, ki je najbližje kraju kupčevega stalnega prebivališča.

 

V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju sporov (ZIsRPS) vas obveščamo, da ne priznavamo nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga kupec lahko sproži v skladu s tem zakonom, hkrati vas pa obveščamo, da lahko pritožbo vložite tudi na EU platformi za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/2015), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


Pravilnik o nagradnih igrah


Opredelitev pojmov

Organizator nagradne igre je prodajalec F.U.N.T.E.C.H d.o.o., Dunajska cesta 190, 1000 Ljubljana. Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah.


Dobitnike nagrad določi funkcija računalniškega izbora naključno ali jih določi komisija organizatorja.


Pravica sodelovanja v nagradni igri (in ostalih podelitvah artiklov ali bonov)

Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre in njihovi ožji družinski člani ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.


Pravila sodelovanja v nagradni igri

Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.


Elektronsko nagradno žrebanje

V žrebanju lahko sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti.


Obveznosti izžrebanca

Izplačilo nagrade v gotovini ni možno, ravno tako je ni mogoče zamenjati za drug artikel.


Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) posredovati svoje osebne podatke - ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko ter davčno številko, vse najkasneje v dveh dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade.


Plačilo vseh davkov od nagrad (vključno z DDV-jem) je odgovornost organizatorja. Organizator bo dobitnikom nagrad poslal potrdilo v skladu z zakonom o dohodnini in pravilnikom o dostavi podatkov za odmero dohodnine. Nagrajenec je dolžan prijaviti vrednost nagrade v napoved za odmero dohodnine. Ob prevzemu nagrade je nagrajenec dolžan izpolniti izjavo o prevzemu nagrade. Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami. V kolikor nagrajenec ne izpolni vseh obveznosti, se šteje, da nagrajenec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do nagrajenca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen. Nagrade niso prenosljive.


V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitniku pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.


Varstvo osebnih podatkov

Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.


Objava pravil nagradne igre

Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosne forme na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.


 

Videonadzor

V poslovalnici izvajamo videonadzor. S pomočjo videonadzora (kamere so nameščene znotraj poslovalnice) spremljamo vstope v prostore in izstope iz njih (na podlagi 77. člena ZVOP-2). Videonadzor pa izvajamo tudi za namen varovanja posameznikov (uporabnikov, zaposlenih in obiskovalcev) ter premoženja organizacije (na podlagi zakonitega interesa, kot ga določa točka (f) 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe, v povezavi s 76. in naslednjimi členi ZVOP-2). Videonadzor nam bo v pomoč pri odkrivanju, obravnavi ali reševanju incidenčnih oz. izrednih dogodkov, kaznivih dejanj, odškodninskih ali drugih zahtevkov. Posnetki se hranijo 3 mesece. Vse informacije glede izvajanja videonadzora lahko pridobite na telefonski številki oz. elektronskem naslovu podjetja.

 

 

 

 

Nazadnje posodobljeno: 03.04.2024

Vsi oddelki

Računalništvo
Komponente
Prenosni računalniki
Namizni računalniki
Tablice in E-bralniki
Zasloni
Računalniška periferija
Tiskalniki in čitalniki
Shranjevanje podatkov
Več...

Foto in video kamere
Fotoaparati
Foto okvirji
Spominske kartice
Dodatki in oprema
Baterije za foto/kamere
Več...

Likanje in šivanje
Likalniki
Likalne postaje
Likalne deske
Likalne podloge
Šivalni stroji
Več...

Pisarna in potrošni material
Baterije in polnilci
Nalepke in folije
Papir
Drobni pisarniški pripomočki
Več...

POS oprema
Čitalci črtne kode
Blagajniški predali
POS prikazovalniki
POS tiskalniki
POS računalniki
Več...


Avdio/Video
Slušalke
Prenosni zvočniki in zvočne postaje
Hišni kino
Multimedijski predvajalniki
Projektorji in dodatki
Projekcijska platna
Glasbila
Razdelilci in zaščita
Več...

Mali gospodinjski aparati
Mešalniki
Namizni žari in opekači kruha
Namizne mini pečice
Aparati za pripravo hrane
Aparati za kuhanje
Aparati za vodo
Kuhinjske tehtnice
Priprava kave
Več...

Osebna nega
Epilatorji in IPL laserski odstranjevalci dlačic
Nega las in urejevalniki
Nega zob
Manikura in pedikura
Nega kože
Več...

Vse za otroke in starše
Šolske potrebščine
Igrače
Več...

Storitve
Več...


Gaming in VR
Igralni pripomočki
Igralne konzole
Navidezna resničnost (VR)
Zbirateljstvo
Več...

Vse za kuhinjo
Posode in pripomočki
Pekači in modelčki
Noži in rezila
Posode za shranjevanje
Skodelice in kozarci
Več...

Pametni dom
Pametni nadzor in dostop
Pametna svetila, stikala in vtičnice
Pametni zvočniki in zasloni
Več...

Pripomočki za starejše
Za boljšo mobilnost
Pripomočki za posteljo
Kopalniški in sanitarni program
Pripomočki za merjenje in diagnostiko
Inhalatorji
Masažni aparati in vodne kopeli
Pripomočki za prehranjevanje
Vsakdanji pripomočki
Več...


Telefonija in pametne ure
Mobilni telefoni
Dodatki za mobilne telefone
Pametne ure
Stacionarni telefoni
Radijske postaje
Več...

Sesanje in čiščenje
Sesalniki
Naprave za čiščenje
Čistila za dom
Več...

Ogrevanje, hlajenje in kvaliteta zraka
Vzdrževanje zraka
Hlajenje
Več...

Vrt in orodje
Urejanje okolice in vrta
Električna ročna orodja
Delovna oprema
Orodje za elektroniko
Baterije za orodje
Več...